Katalog proizvoda

Rologrund

Maxima

ROLOGRUND je grubi akrilni temeljni premaz, mikroarmiran sintetičkim vlaknima i punjen kvarcnim peskom. Namenjen je za grundiranje podloge (mineralne i betonske spoljašnje i unutrašnje površine, gips kartonske ploče), pre nanošenja dekorativnih maltera, koji nisu na silikatnoj osnovi. ROLOGRUND povećava hrapavost podloge, što omogućava bolji prihvat završnih materijala. Proizvodi se u beloj boji, a može se tonirati na MAXIMIX sistemu.
Površina mora biti: suva, nosivo sposobna, očišćena od prašine, masnoća, trošnih delova i starih premaza. ROLOGRUND tonirati u približnu nijansu završnog maltera. ROLOGRUND nanositi valjkom ili četkom, u jednom sloju, pri čemu se može razrediti vodom do 10%. Vreme sušenja, pri optimalnim uslovima, je min. 12 časova. Posle upotrebe, alat odmah oprati vodom.
Radna temperatura: Optimalna radna temperatura je od +10°C do +30°C. Ne sme se koristiti ispod +5°C, kao i po jakom suncu, vetru, magli i kiši. Sveže nanete površine zaštititi najmanje 12 časova od spoljašnjih uticaja.
Potrošnja: Od 140-160g/m², u zavisnosti od hrapavosti i upojnosti podloge. 
Rok upotrebe i skladištenje: 12 meseci od datuma proizvodnje istaknutog na ambalaži. Čuvati u originalnoj, dobro zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži, pri temperaturi od +5°C do +25°C, zaštićeno od direktne sunčeve svetlosti.
Ambalaza: 5kg, 25kg