Katalog proizvoda

Gletolin DS

Maxima

GLETOLIN DS je praškasta masa na osnovi belog cementa, punila i specijalnih aditiva, namenjena za gletovanje izrazito neravnih spoljašnjih i unutrašnjih čvrsto malterisanih zidnih površina, pa se može nanositi u debljem sloju. GLETOLIN DS odlikuje izuzetna belina, lakoća nanošenja i obradivost. Izravnane površine koje su potpuno suve mogu se bojiti svim vrstama disperzionih boja u enterijerima, odnosno fasadnim bojama kod fasadnih površina.
GLETOLIN DS od 25kg dodati na 7l vode i mešati do stvaranja homogene mase bez grudvica. Sačekati 15 minuta, pa ponovo intenzivno izmešati. Ovako pripremljena masa spremna je za ugradnju i mora se utrošiti u roku od 2 časa. Zidne površine moraju biti nosivo sposobne, očišćene od prašine, masti i drugih nečistoća. Pre nanošenja GLETOLIN-a DS, površine grundirati odgovarajućom MAXIKRIL podlogom, u zavisnosti od stanja površine. Masa se obično nanosi u jednom sloju, ručno, nerđajućom gletaricom. Vreme sušenja, pre nanošenja narednog sloja, odnosno brušenja, iznosi 2-5 dana u zavisnosti od debljine nanetog sloja. Maksimalna preporučena ukupna debljina nanosa je do 10mm. Ovako gletovane površine mogu se bojiti nakon 14 dana. Posle upotrebe, alat odmah oprati vodom.
Radna temperatura: Optimalna radna temperatura je od +10°C do +30°C. Ne sme se koristiti ispod +5°C, kao i po jakom suncu, vetru, magli i kiši. Sveže nanete površine, u optimalnim uslovima, zaštititi od atmosferskih uticaja najmanje 24 časa.
Potrošnja: ≈1.5kg/m²/mm, u zavisnosti od hrapavosti podloge.
Rok upotrebe i skladištenje: 6 meseci od datuma proizvodnje istaknutog na ambalaži. Čuvati u zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži, u suvoj i provetrenoj prostoriji.
Ambalaza:
5 kg/10m, 25 kg/10m.